Pse Danella Arsovska ka nevojë për truproja?


Paraqitja për të cilën kemi qenë dëshmitarë ditët e fundit është që kandidatja për kryetare e Qytetit të Shkupit, Danella Arsovska, e përkrahur nga VMRO-DPMNE, është e rrethuar persona, përkatësisht truproje të shumta, fakt ky që hap shumë çështje.

Pse Danella Arsovska është kaq e frikësuar apo e pasigurt për sigurinë për ta mbrojtur atë në mënyrë rombike dhe qytetarët të mos kenë mundësinë t’i afrohen asaj, ose t’i shtyjnë gazetarët në ngjarje publike?

Së fundmi, çfarë përshtypje lë kandidati për kryetar të Qytetit të Shkupit, kur në një ngjarje siç është nënshkrimi i Kodit të Zgjedhjeve të Drejta, në qendër të qytetit, në ambientet e Qytetit të Shkupit, ka një keni nevojë të përdorni siguri masive? Pse të ndërhyni me gazetarët në kryerjen e detyrave të tyre profesionale? Nga kush dhe nga çfarë kanë truprojat për të mbrojtur Danela kudo?

Pozita e kryetarit është më afër qytetarëve. Kryetari i bashkisë si politikan është i pari në rrethin e politikanëve të cilët duhet të jenë të arritshëm dhe të drejtpërdrejtë me qytetarët dhe të punojnë drejtpërdrejt në dobi të tyre. Pra, pse dikush ka nevojë të rrethohet nga siguri masive dhe truproja? Ku është menjëhershmëria që duhet arritur për dhe ndaj qytetarëve?

Incidenti i javës së kaluar me truprojat e Danela Arsovska ngre shumë çështje të tjera serioze që qytetarët duhet t’i kenë parasysh kur vendosin se kujt do të votojnë më 17 tetor.

Hapja, menjëhershmëria dhe qasja e politikanëve janë një nga karakteristikat kryesore që të gjithë politikanët duhet të praktikojnë çdo ditë. Komunikimi me qytetarët, menjëhershmëria dhe disponueshmëria e politikanëve lokalë janë vlerat kryesore për politikanët të cilët duhet të kujdesen për mjedisin tonë paqësor në të cilin jetojmë dhe punojmë. Ata duhet të jenë përparësia e tyre kryesore, duke mos punësuar siguri dhe truproja për t’i “mbrojtur” ose për t’i bërë ata një klasë të privilegjuar.

Nga të gjithë kryebashkiakët aktualë, asnjë ditë nuk përdor “truprojë” ose siguri personale. A ka frikë kandidatja Danela Arsovska nga qytetarët, nga ata votën e të cilëve ajo kërkon dhe dëshiron të bëhet kryetare, kështu që truprojat duhet ta mbajnë atë, gjithnjë e më shumë komente dhe pyetje nga analistët politikë dhe qytetarët.