Protesta në Athinë dhe Selanik kundër marrëveshjes së Prespës

Dy protesta të reja kundër marrëveshjes së Prespës do të mbahen sot pasdite në Selanik dhe Athinë.

Tubimet nuk janë të ndërlidhura reciprokisht, ndërsa si organizatorë janë lëvizjet qytetare që janë pak të njohura për publikun, njofton korrespondenti i AIM-së nga Athina.

Në kryeqytetin grek, në sheshin Sintagma para Kuvendit grek, në orën 6 pasdite, “Lëvizja Kombëtare për Maqedoninë dhe Aleksandri i e Madh” dhe “Komisioni Shkencor për Çështjet Kombëtare” bënë thirrje për protestë. Ata do të protestojnë siç thonë “të ndaluar marrëveshjen e tradhtisë”.

“Greqia do të thotë Maqedoni. Të gjithë grekët, të bashkuar së bashku para Kuvendit të Sintagma, të dielën, më 1 korrik në orën 18:00. Ne do të jemi atje për të mbrojtur Greqinë, Maqedoninë, historinë, sovranitetin kombëtar, Kushtetutën dhe demokracinë”, bëjnë thirrje organizatorët një video inçizim të postuar nëpër rrjetet sociale.

Baby Boo