Pro*testa e gastronmëve, policia shpërndanë turmën nga frika e përhapjes së Covid-19

Gastronomët e Kosovës po pret*estojnë para Kuvendit me një ak*sion paralajmërues dhe mbyllje njëorëshe të lokaleve, duke i dorëzuar simbolikisht çelësat te Qeveria dhe Kuvendi i Kosovës.
Përfaqësuesi i gastronomeve të vendit Labinot Ademi ka thënë se pro*testa mbahet si pasojë e masave të ndërmarra për shkak të COVID-19 dhe mos dhënies së ndihmave ekonomike.

Baby Boo

“Po punojmë me rreth 40 për qind të kapacitetit. Punëtorët po i paguajmë njëjtë edhe pse po punojmë deri në orën 21:00 qarkullimi ka rënë. Të paktën mos t’i ndalojnë subvencionet e punëtorëve prej 170 eurosh” është shprehur ai më herët.
Ndryshe Qeveria e Kosovës ka bërë të ditur se ditët në vijim do të rishqyrtojë masat kundër përhapjes së koronavirusit. Sipas Asociacionit të Komunave të Kosovës, ndër masat që do të rivlerësohen do të jetë edhe gastronomia.