Propozohet tërheqja e masës së paraburgimit për dy të arrestuar

Për dy nga të dyshuar, të cilët ishin arrestuar në aksionin e djeshëm dhe të sjellë para gjykatësit të procedurës paraprake, është kërkuar tërheqja e masës së paraburgimit. Për ta, prokurori kompetent kërkoi masa të kujdesit.

Baby Boo

Pasi të dyshuarit kanë dhënë deklarata para gjyqtarit të procedurës paraprake në Gjykatën Penale në Shkup, prokurori kompetent që e ka trajtuar rastin, për dy prej të dyshuarve tërhoqi propozimin për caktimin e paraburgimit, ndërsa i propozohet gjykatës që për këta persona të ketë masa të kujdesit, siç janë konfiskimi i dokumenteve të udhëtimit, ndalimi i lënies së vendbanimit e paraqitja në gjykatë.

Në këtë proces gjyqësor është i përfshirë edhe ish-ministri Mile Janakievski. Përveç Janakieskit, të akuzuarit janë edhe nëpunës shtetëror, noterë, ish avokatë shtetëror si dhe një biznesmen. Në mesin e të arrestuarve janë edhe funksionarë aktual të VMRO-DPMNE-së, Dimitar Dimovski, anëtarë i Komitetit ekzekutiv të partisë dhe Dejan Mitrevski, kryetar i Komitetit komunal në lagjen Aerodrom. Dyshimi është se Mile Janakieski së bashku me pesë administratorët në Kadastër, kanë përgatitur katër marrëveshje për shitjen e parcelave shtetërore.