Prokuroria kërkon paraburgim për të dyshuarin që iu gjetën mbi 1 mijë kilogram mish i prishur


Prokuroria Themelore e Pejës, përmes një njoftimi për media ka bërë të ditur se ka kërkuar masën e paraburgimit për të dyshuarin të cilit iu gjenden mbi 1 mijë kilogram mish i prishur.

” Prokuroria Themelore e Pejës- Departamenti për Krime të Rënda, ka paraqitur kërkesë pranë Gjykatës Themelore të Pejës, për caktimin e masës se paraburgimit kundër të pandehurit S.Sh., për shkak se i njëjtit kishte për të kryer vepër penale “Prodhimi dhe vënia në qarkullim e artikujve të dëmshëm ushqimore “, nga neni 267, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Prokuroria Themelore e Pejës, ka marr aktvendim për fillimin e hetimeve në drejtim të kësaj vepre penale, për shkak se me datën 16 janar të vitit 2019,i janë gjetur mbi njëmijë (1000) kilogram mish të dëmshëm për konsumim njerëzor”, thuhet në njoftimin për media.

Seanca e procedurës së paraburgimit pritet të mbahet para gjyqtarit të procedurës paraprake, i cili do vendosë lidhur me kërkesën e prokurorisë.