Projekti “Të dua Arbëri”, Arbëreshët e Italisë koncert në Dibër


Arbëreshët e Italisë mbrëmë mbajtën koncert para spektatorit dibran.

Vizita e tyre në Shqipëri dhe në Dibër vjen në kuadër të projektit  “Të dua Arbëri”, një bashkëpunim shqiptaro-italian mes dy shoqatave Albanian Excellence dhe Shoqata “Vorea”.

Në koncert kryesisht u kënduan këngë malli per atdheun e skenderbeun, per rininë e dashurinë të kënduara me ritëm tresh dhë të shoqëruara nga grupi i vajzave.

Gjuha folklori nga arbëreshët e italisë janë të ruajtura  550 vjet brez pas brezi ndërkaq këngët per Skënderbeun përbënin kryefjalën e koncertit.

Në këtë mbrëmje u tregua me sinqeritet malli për tokën e të parëve.  Ata me dashuri  kanë përcjellë mesazhin se si mund të ruhet gjuha e një kombi, traditat dhe mbi të gjitha emrin Arbëresh!