Prezantimi i shfaqes së Skenderbeut dështoi në Turqi dhe Serbi

Baby Boo

Shfaqja kushtuar heroit Gjergj Kastriot Skenderbeu dhe gruas fisnike Donikës e cila paraqet virtytet e gruas shqiptare ndër shekuj u shfaq në 3 turne të ndryshëm në mbarë botën.

Mirëpo shfaqja dështoi të luhej në Turqi dhe në Serbi. Artisti Limani sqaron arsyet pse dështoo shfaqja pikërisht në këto dy vende edhe pse kishte ftesën të shkonte dhe të paguhej mjaft mirë.

Megjithatë, ai nuk deshi që të ndërhynte në tekst dhe t’i hiqte pjesët që kërkoheshin nga autoritetet e këtyre dy vendeve.

Ai po ashtu flet edhe për vendin që ia mori zemrën, por edhe për rezistencën e arbëreshëve kundër asimilimit, përbuzjes e ironizimit të francezve për popullin shqiptar.