Preu duart e veta për të fituar miliona euro, dënohet me burg 22-vjeçarja në Slloveni

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Slloveni. Një vajzë është shpallur fajtore për sharrim të qëllimshëm të dorës së saj si pjesë e një mashtrimi të sigurimeve.

Baby Boo

Një gjykatë në kryeqytetin Ljubljana zbuloi se 22-vjeçarja Julija Adlesic, kishte marrë pesë polica sigurimi në vitin para dëmtimit të saj dhe kishte pohuar se ndodhi ndërsa priste degë.

Adlesiç priti të fitonte më shumë se 1 milion € (900,000 £, 1.16 milion dollarë). Mirëpo, duket se gjithçka i shkoi keq dhe tani po përballet me dy vjet burg, ndërsa i dashuri i saj është dënuar me tre vjet burg.

Adlesic dhe një numër i të afërmve u arrestuan në 2019 pasi ajo arriti në spital me dorën e prerë. Ndërkohë gjykata zbuloi se ajo dhe i dashuri i saj kishin lënë qëllimisht dorën e prerë në vend që ta sillnin me vete për të siguruar që ishte një incident. Sidoqoftë, autoritetet e morën atë në kohë për ta qepur përsëri.

Prokurorët thanë se i dashuri i gruas kishte bërë gjithashtu kërkime në internet për duar artificiale ditë më pare dhe kjo ishte një provë se lëndimi ishte i qëllimshëm.

Gjatë gjithë gjyqit, Adlesiç kishte mohuar të kishte prerë me dashje dorën e saj.

Sikur pretendimi mashtrues të ishte i suksesshëm, çifti do të kishte marrë më shumë se gjysmë milioni euro si një shumë e madhe, me pjesën tjetër të paguar në këste mujore.