Presidentja kroate demanton keq Kreshnik Spahiun: Shqiptarët kanë prejardhje ilire!


Javëne kaluar Kreshnik Spahiu, kishte deklaruar:  “Mos i festoni fitoret e Kroacisë, nuk na njohin prejardhjen ilire. Nuk na njohohin as për vëllezër as për Ilir”.

Presidentja e Republikës së Kroacisë, Kolinda Grabar-Kitaroviç, ka përshëndetur seancën plenare, ku mbajti edhe një fjalim. Duke shprehur falënderimet për këtë ftesë, Presidentja kroate u shpreh se: “Shumë shqiptarë sakrifikuan jetën e tyre për Kroacinë dhe ne nuk harrojmë”, tha Kitaroviç.

“Një themeluesit e Albanologjisë ishte shkenctari kroat Milan Šufflay, ai i kishte përkushtuar gjithë jetën studimeve për shqiptarët si një nga popujt më të vjetër të Europës”, tha presidentja kroate, Kolinda Grabar-Kitaroviç.

Ajo tha gjithëashtu se shqiptarët dhe kroatët janë pasardhësit e i ilirëve:

“Në bazë të të gjitha provave që kishte Milan Šufflay pranoj që krotët kishin përshtatur mjaft element të qyteterimit shqiptar dhe të paraardhësve të famshëm të ilirëve”, tha tha presidentja kroate, Kolinda Grabar-Kitaroviç.

Kreshnik Spahiu: Mos i festoni fitoret e Kroacisë, nuk na njohin prejardhjen ilire

Baby Boo