Presidenti i Gjermanisë: Nga e mërkura, masa që nuk janë parë në historinë e shtetit

Presidenti gjerman, Frank-Walter Steinmeier paralajmëroi se situata në lidhje me pandeminë e coronavirusit është jashtëzakonisht e rëndë.
Ai vuri në dukje se situata në atë vend është në prag të daljes nga kontrolli dhe njoftoi futjen e masave drastike nga e mërkura.

“Virusi është akoma shumë i pranishëm. Kjo është arsyeja pse ne do të prezantojmë masa kufizuese nga e mërkura që nuk janë parë në historinë e shtetit tonë federal. Situata është shumë serioze. Ne po përballemi me një pandemi që i shpëton kontrollit dhe vret mijëra jetë çdo javë. Kështu që nuk ka asnjë mënyrë për të shmangur drastike masë”, tha Steinmeier në një video mesazh me video për popullin gjerman.

Steinmeier u bëri thirrje bashkëqytetarëve të tij që të bëjnë përpjekje shtesë dhe kështu të ndihmojnë në zbatimin e këtyre masave të reja kufizuese.
“Pandemia ka vazhduar për gati një vit, dhe tani gjëja më e rëndësishme është të ruajmë shëndetin dhe jetën e njerëzve. Në muajt e fundit, ne kemi bërë një rrugë të gjatë, duke vazhduar deri në fund së bashku dhe duke u kujdesur për njëri-tjetrin. Jam i bindur që një pandemi nuk mund të na heqë të ardhmen”, tha ai duke u bërë apel qytetarëve të shmangin panikun në pazar për Krishtlindje në minutën e fundit.

Baby Boo