Prej sot në Greqi pa PLF


Formulari elektronik PLF (Passenger Locator Form) që deri më tani ishte i domosdoshëm për udhëtime dhe hyrje në Greqi, nga sot është hequr zyrtarisht, ndërsa mbesin në fuqi rregullat aktuale për dokumentin e detyrueshëm për Kovid-19 , njoftoi korrespondentja e MIA-s nga Athina. Të gjithë vizitorët në Greqi, pavarësisht nga kombësia dhe mënyra e hyrjes në vend, nuk do t’u kërkohet më të plotësojnë formularin që ishte dokument i detyrueshëm për 20 muaj, ndërsa ishte i vlefshëm edhe për qytetarët e Maqedonisë së Veriut që udhëtonin drejt fqinjit jugor.

Ministri i Turizmit i Greqisë, Vasilis Kikilas dhjetë ditë më parë njoftoi se “me rekomandim të Komisionit të Epidemiologëve të Ministrisë së Shëndetësisë, nga data 15 mars 2022, do të hiqet plotësimi i formularit Passenger Locator Form (PLF) për të gjithë vizitorët nga të gjitha vendet për hyrje në Greqi. Ai shtoi se heqja lehtëson procesin e hyrjes së turistëve dhe theksi do të jetë në kontrollin e certifikatave.

Ndryshimet janë përfshirë në vendimin e fundit ministror “Parakushtet për hyrje në vend për kufizimin e përhapjes së kovid-19” i cili është në fuqi deri më 21 mars 2022, dhe siç njoftoi MPB javën e kaluar, parashikon që “të gjithë pasagjerët në Greqi. , pavarësisht nga kombësia dhe mënyra e hyrjes në vend deri më 14 mars 2022, e plotësojnë formularin elektronik PLF (Passenger Locator Form)”.

Me udhëzime për pasagjerët që mbërrijnë në Greqi me avion doli edhe shërbimi i Aviacionit Civil të Greqisë, duke kujtuar se sot hyn në fuqi vendimi për shfuqizimin e PLF, i cili vlen për të gjitha fluturimet nga jashtë. Paralelisht, rregullat e tjera për udhëtim në Greqi mbeten të pandryshuara, kështu që e detyrueshme është një certifikatë vaksinimi evropiane (e vlefshme për nëntë muaj pas dozës së dytë ose e pakufizuar në rast të një doze përforcuese) ose një certifikatë evropiane për kalimin e Kovid-19 (180 ditë) pas rezultatit të parë pozitiv) ose PCR negative/test i shpejtë.

Plotësimin e detyrueshëm të formularit PLF, Greqia e vendosi më 1 korrik 2020, kur pas valës së parë të kovid-19 dhe karantinës së parë, filloi gradualisht të hapte kufijtë për shtetasit e huaj.

Baby Boo