Popovski: Transparencë dhe bashkëpunim për të trajtuar lajmet e rrejshme


Transparenca aktive në një vend është armiku më i madh i lajmeve të rrejshme dhe dezinformatave, ndërsa tek fqinjët si Ballkan Perëndimor bashkëpunimi aktiv i mediave është kyç si asnjëherë deri më tani për të mposhtur trendet e dezinformimit agresiv.

Këtë e theksoi ministri pa portofol për komunikime, llogaridhënie dhe transparencë Robert Popovski në fjalimin në sesionin e shtatë të seminarit të 98. ROS-ROT kushtuar temës “Gjendja në peizazhin mediatik të Ballkanit Perëndimor: Ndikimi i dezinformatave dhe informatave të rrejshme në krijimin e opinionit publik.