Popi serb tregon nëse do të lejohet të puthet trupi i vdekur i patriarkut Irinej

Sipas rekomandimeve të Shtabit të Krizave në Serbi, si dhe për shkak të aplikimit të masave epidemiologjike, nuk do të jetë e mundur të puthet trupi i patriarkut Irinej, por pjesëmarrësit në varrim do të jenë në gjendje të afrohen disa metra nga skela, të përkulen dhe të largohen nga Tempulli, deklaroi prifti Dragan Šovljanski.
Në emër të Kishës Ortodokse Serbe, Shovljanski u bëri thirrje të gjithë besimtarëve që të mbajnë maska, të mos qëndrojnë dhe të mos bëjnë turma.

Ai gjithashtu shpjegoi se si do të organizohet një lamtumirë për Irinej të shtunën dhe të dielën.
Patriarku do të varroset të dielën.
Irinej njihej për ndikimin politik që kishte në Serbi dhe deklaratat plot urrejtje kundër shqiptarëve.

Baby Boo