Policia zbulon një million euro të falsifikuara, arrestohen dy persona


Ministria e Punëve të Brendshme ka kumtuar dje se zyrtarët polîcorë nga Departamenti për Luftimin e Krimit të Organizuar dhe të Rëndë, në bashkëpunim me Departamentin për Çështje Kufitare dhe Migrim në Pikën Kufitare “Aeroporti Ndërkombëtar” – Shkup, me të hyrë në vend, arrestuan T .R.F (36) dhe M.B.S (40), të dy nga Kameruni, për shkak të ekzistencës së bazave për dyshim për kryerjen e veprave penale “Krijimi, marrja ose keqpërdorimi i fondeve për falsifikim”.

“Gjatë kontrollit të pasaportave të aplikantëve, të cilët mbërritën nga Milano, u krye një kontroll shtesë kufitar dhe gjatë inspektimit të bagazheve, në T.R.F. u gjetën 2,591 copa letre të prera në të cilat u shtyp një pjesë e modelit të kartëmonedhave 50 euro në të dyja anët, 2,363 copë të tilla me një pjesë të printuar të dizajnit të kartëmonedhave 100 euro, 463 copë me një pjesë të modelit të kartëmonedhave 200 euro u gjetën, 213 me dizajn të kartëmonedhave 500 euro, 2 copa letre të prera në të cilat njëra anë është shtypur në disa ngjyra pjesë e modelit të kartëmonedhave 50 euro, 78 copa letre të prera pa asnjë shenjë, si dhe dy shishe me lëng dhe llambë UV”, thuhet në një deklaratë nga policia.

Gjatë kontrollit të bagazheve në M.B.S u gjetën 2,072 copa letre të prera me sfond të zi, mbi të cilat një pjesë e modelit të kartëmonedhave 50 euro ishte shtypur në të dyja anët, 1,321 copë të tilla me një pjesë të printuar të dizajnit të kartëmonedhave 100 euro, 247 me një pjesë të shtypur të dizajn i kartëmonedhave 200 euro, 104 me dizajn kartëmonedha 500 euro, si dhe 1 kartë identiteti franceze në emër të K.V.S. dhe 1 pasaportë kamerunase në emër të S.I.F. për të cilat nuk ka të dhëna se ato janë të vërteta.

Objektet e gjetura u konfîskuan dhe iu dorëzuan për ekspertizë Bankës Kombëtare dhe Departamentit për ekzaminime mjeko-teknike dhe ekspertizë në Ministrinë e Brendshme, ndërsa mostrat u zbuluan se ishin imitime të kartëmonedhave euro me prèrje të ndryshme, të cilat ishin bërë duke përdorur pajisje profesionale.
Gjithashtu, nga ekspertiza e kryer nga Banka Kombëtare, u arrit në përfundimin se ato janë mostra në një fazë të hershme të prodhimit të kartëmonedhave euro të fÀlsifikuara me prerje 50, 100, 200 dhe 500 euro.

Sipas polîcisë vlera totale e parave kap 902.150 euro. Dy personat e arrèstuar janë dorëzur në Prõkurorinë Publike Shkup. Ata dyshõhen për kryerjen e veprave penale “Bërja, marrja ose keqpërdorimi i mjeteve për falsifikim” sipas nenit 271 par. 2 të Kõdit Penal, njoftoni policinë.