Policia e burgjeve të Maqedonisë kërkon pranimin e policëve të rinj dhe uniforma të reja


Një degë e sindikatës së pavarur të policisë kërkon miratimin urgjent të ndryshimeve në Ligjin për ekzekutimin e sanksioneve, si dhe nënshkrimin e një marrëveshje kolektive me Ministrinë përcjell Telegrafi Maqedoni.

Përfaqësuesit e sindikatës sot, me një protestë paqësore përpara Ministrisë së Drejtësisë, vunë në dukje nevojën për llogaritjen e duhur të pagave, pranimin e njerëzve të rinj në policinë e burgjeve, si dhe sigurimin e uniformave. Në të njëjtën kohë, ata shprehën pakënaqësi për punën e Drejtorit për ekzekutimin e sanksioneve, Novica Stojanoviq, të cilët siç thanë ata, vetëm e vazhdon praktikën e paraardhësve të tyre.

Nëse së shpejti Stojanoviç nuk i pret ata në një takim dhe nuk tregon gatishmëri për të kapërcyer problemet, sindikata njoftoi për radikalizim të protestave.

Një problem shtesë është kufizimi i orëve shtesë jashtë orarit deri në maksimum 130 në vit, të prezantuar nga drejtuesit e mëparshëm dhe për të cilët policia e burgjeve ndiqet nga ndërrime të lira.

Me ligjin e ri çka duhet të kalojë në procedurën kuvendore, Sojanoviç tha se janë përmirësuar disa parregullsi. /Telegrafi