Polici shqiptarë në EBR: Ejani të na shihni si na degradojnë neve shqiptarëve


Polici i njësisë speciale EBR, Gentian Dauti i revoltuar nga trajtimi i shqiptarëve në EBR,  ka shkruar një shkrim ku u është drejtuar udhëheqësve shqiptarë!

Ky është shkrimi i tij:

Kushtuar: Ministrave ,zëvendës Ministrave e gjithë juve që jeni nëpër poste shtetërore. Shum thjesht mund të themi i kemi të drejtat e barabarta ,por ejani në Njësitin Special “EBR” dhe do t’i shikoni të drejtat tona se sa të “drejtat e barabarta i kemi” ndoshta dikush ju gënjen për gjendjen tonë këtu ,por duhet të pyetni pak me gjërësisht .

Të drejtat e shqiptarëve janë roje e bazës që nëpër vende tjera kan qenë te përgaditur për roje rajoni .

A i dini postet e Shqiptarëve këtu ju të lartëpërmendurit ; ju tregoj unë gjithë te vërtetën.

Komandant i njësitit (Командант на Единицата) është maqedon, zëvendësi maqedon , 3 ndihmës Komandanta janë maqedon, Komandanta te objekteve (Командири на чета) janë 10 dhe ndihmës 10 domethënë as 1 Shqipëtar , Komandant udhëheqës (Командир на вод) të 30 policëve ka vetëm 1 Shqipëtar gjithësej prej 15, udhëheqës si (лидер) i 5 policëve ka vetëm 8 Shqipëtar gjithësej prej 72, Instruktora prej 20 asnjë Shqipëtar ,nëpër shtabe asnjë Shqipëtar me cfarë fjalësh dilni e tregoni që i kemi të drejtat e barabarta??

Gjithësej jemi vetëm 30 ndërsa Maqedon 500 a mos është përqindja e barabart as 5% nuk jemi .

I vetmi përmirësim kemi në kuzhinen e Ebr’s -3 shqipëtar të punësuar(cfarë ironie).

Mos të flasim për njësin speciale Tigra (специјална единица Тигри)që ska asnjë Shqiptar .

Skemi një njeri që të na përkrah dhe mbështes sepse ato që i kishim si përkrahje i përjashtuat nga njësia .
Edhe kërkojm që të largohemi nga kjo njësia çdo ditë hasim nëpër pengesa ku nga të gjithë që rrin në përgaditje (rrin gjithë ditën flejnë në krevatet )ndërsa ne Shqipëtaret kujdesemi për bazën sepse ne nuk dimë të rrimë dhe flejmë si ata…
Nëse bëhet fjalë për udhëtim për në punë nëse është nga Velesi apo Shtipi ka udhëtim ,sepse janë të organizuar edhe kanë përkrahje ,shkruhen që të gjithë ne punë ne të njejtën kohë, kurse ne duhet që të udhëtojmë me vetura private…
Ka edhe më shumë Ministra edhe ju Zv. Ministra por angazhoheni edhe ejani na vizitoni .

Dhe këtë postim nuk e kam bërë që të marr poste ,sepse posti im dihet që së shpejti do të jetë gurbeti, këtë post e kam bërë që të dini të vërtetën e njësisë speciale EBR dhe të merrni masa për këte çështje, mos e merrni këtë si sharje apo ofendim kundër juve, por merreni dhe përmirësojeni gjendjen e Shqiptarëve nëpër të gjithë institucionet edhe le ta shoh edhe premieri (Zoran Z.) këtë post që për një periudhë të shkurtë u bë me Shqiptarët se shqiptarët e votuan..

Gentian Dauti

 

 

Baby Boo