Plot 7 milionë euro për mirëmbajtjen e godinës së qeverisë

Më shumë se shtatë milionë euro do t’i ndajnë dy kompani nga Shkupi që do të pastrojnë dhe mirëmbajnë godinën e Qeverisë dhe objekteve shoqëruese. Shërbimi për çështje të përgjithshme dhe të përbashkëta i publikoi marrëveshjet e firmosura milionëshe në Byronë për prokurime publike. Megjithatë, paratë nuk janë shpërndarë në mënyrë të barabartë. Kompania “Serta” do të marrë më shumë para, respektivisht katër milion euro, ndërsa kompania e dytë “Bapal Blagoj” do të pastrojë për 700 mijë euro më pak, ose për tre milion e treqind mijë euro. Të dy kompanitë do të kenë obligim ta mbajnë higjienën në ndërtesën e qeverisë dhe në blloqet e qeverisë në tre vitet e ardhshme. Obligimin për pastrim e kanë marrë nga kompania “Securicom”, e cila është me llogari të bllokuar, ndërsa pronari Wolfgang Gamper është në arrati. Punëtorët e angazhuar nga “Securicom” protestuan para Qeverisë. Kompania u ka borxh tre paga.

Baby Shop Charli

Ne tre muaj nuk kemi paguar energji elektrike, nuk kemi paguar ujë, do të vijnë për të na shkyçur. Kemi fëmijë, nuk duhet të hamë- tha një i punësuar në Securicom.

Disa nga punëtorët në këtë kompani janë punësuar para 14 viteve. Tani ndërmarrjet e reja u janë pronarët e tyre të rinj. Pronarët e rinj nuk do t’ua paguajnë rrogat e mbetura.

Nga kompania e re na thanë se që kur ju kemi marrë nga atëherë do t’u paguajmë, ose nga data 21 i këtij muaji. Nuk kanë një detyrim të tillë – thotë një tjetër punëtor.

Punonjësit e Securicom paralajmëruan protestë edhe nesër në mesditë. Tani, si mbështetje do të vijnë edhe punëtorët nga e gjithë Maqedonia. Përndryshe, kundër pronarit të Securicom si edhe kundër ish-drejtorit të Shërbimit për punë të përgjithshme dhe përbashkëta, Vase Donevski, prokuroria ka ngritur aktakuzë për shpërdorim të detyrës zyrtare.

Bojan Stojanovski

Restorant Lumare
Sigma Doors