PLAKU NGA VUSHTRRIA QË NUK IA DINTE EMRIN GRUAS PAS 50 VITESH MARTESË


Një shkrim i rrallë i Gazetës së atëhershme Rilindja është vënë në pah së fundmi si një storie televizive, ku si protoganist ka një burrë nga Vushtrria.
Flasim për adetet të cilat ndonjëherë quhen të “moqme”, e sipas disave të tilla, ndalohej në atë kohë edhe thirrja në emër e bashkëshortes.

Për këtë është rrëfyer në një shkrim të Gazetës Rilindja, ku burri nga Vushtrria pasi vajti në komunë për të kryer një shërbim administrativ në atë kohë, dhe u pyet për emrin e gruas, nuk arriti t’i përgjigjej zyrtares në komunë.

Kjo e bëri edhe më interesante tregimin, saqë ai u bë edhe temë e një shkrimi gazetaresk.

Baby Boo