Peshku ndikon në jetëgjatësinë tuaj

Nëse konsumoni peshk 2-3 herë në javë atëherë do të mund të jetoni më gjatë. Në këtë përfundim kanë arritur një ekip studjuesish në Britaninë e Madhe. “Peshku ndikon tek jetgjatësia e njerëzve. Ekzistojnë lloje të pafundme peshqish, por nëse do të provonit vetëm disa prej tyre

metabolizmi juaj do të perfeksionohejPeshku shpesh quhet ushqim për trurin. Shkaku është se peshku përmban shumë selen, mineral i cili rrit dukshëm humorin. Hulumtimet kanë vërtetuar se edhe mungesa e vogël e selenit çrregullon gjendjen emocionale” , – thuhet në studim.

Këshilla e vetme që japinn studjuesit është që të mos hani çdo lloj peshku, por ata të cilët kapen në det. Konkretisht bëhet fjalë për peshk salmon, për peshkun koc të egër dhe për sardelen e kuqe.

 

Baby Boo