Personat beqarë jetojnë më gjatë se të martuarit

Lidhjet e tyre shoqërore janë më të forta.
“Ju duhet të martoheni përndryshe do të mbeteni vetëm përgjithmonë”. Kjo është ajo që shumica prej nesh dëgjon të paktën një herë. Gratë priren të sulmohen më shpesh sesa burrat. Nëse imagjinoni se jeta e një zonje të moshuar dhe të vetmuar është një makth, gaboheni, sipas sociologut amerikan, Eric Klinenberg.
“Bright Side” tregon se sa e ndritshme dhe e lumtur mund të jetë jeta e një beqari të moshuar.

Baby Boo Tinex

Miti bie poshtë.
Një studim zbuloi se, në ditët e sotme, edhe të moshuarit preferojnë të jenë beqarë. Të rriturit nuk kanë nevojë për një bashkëshort për t’i shpëtuar nga vetmia. Nëse kanë miq të ngushtë ose dikë tek i cili drejtohen kur përballen me vështirësi, ata ndihen po aq të lumtur sa të martuarit.
Sociologu amerikan Eric Klinenberg dëshmon se beqarët janë më të angazhuar në ngjarje shoqërore dhe kanë shëndet më të mirë mendor. Në librin e tij “Going Solo: The Extrargent Rise and Surprising Appeal of Living Alone Eric”, ai zbulon përfitimet e të jetuarit vetëm.

Lidhjet e tyre shoqërore janë më të forta.
Beqarët mbajnë lidhje me miqtë dhe familjen e tyre më shpesh. Askush nuk i largon nga lidhjet e tjera shoqërore. Njerëzit që martohen mund të bëhen më pak të vëmendshëm ndaj vëllezërve, motrave, të afërmve dhe prindërve të tyre.
Ata nuk tregojnë aq shumë mbështetje sa beqarët. Për më tepër, shkencëtarët socialë zbuluan se beqarët marrin më shumë ndihmë nga rrjetet e tyre sociale sesa njerëzit e martuar. Është më mirë të mos neglizhoni miqësitë, pasi ato bëhen gjithnjë e më të rëndësishme ndërsa plakemi, sipas disa studimeve.

Restorant Lumare