Përjashtohet mësuesja nga puna: “Më thanë je shumë se,ksi”

Një mësuese e shkollës fillore, Patrice Brown është pushuar nga puna pasi cilësohej si “shumë se.ksi” për klasën dhe nxënësit. Patrice Brown thotë se drejtoresha e shkollës në Atlanta nuk pëlqente veshjet e saj të ngushta.

Unë gjithmonë shkoja në punë dhe bëja foto të vetes në ambientet e klasës, duke treguar se sa shumë e dua profesionin tim dhe dukesha bukur ndërsa mësoja të rinjtë. Mësuesit shpesh ngacmohen për pamjen e tyre nga administrata, prindërit, mësuesit e tjerë dhe studentët. Ajo që veshin mësuesit nuk duhet të jetë fokusi. Fokusi duhet të jetë te fëmijët.

Pasi u pushua nga puna në fillim të kësaj vere, Patrice ka nisur një punë të re në një shkollë tjetër. Debati mbi veshjen e mësuesve vjen pasi pak ditë më parë një tjetër mësuese e shkollës fillore u kritikua për veshjet e ngushta që sipas prindërve janë shpërqendruese për fëmijët.

Baby Boo