Për t’u bërë nuse tetovare duhet harxhuar 50 mijë euro!!


Fustani i bardhë, fustani i natës së kënës, dimijat, fustanat e tjerë, stolitë e arit si dhe shumë e shumë gjëra të tjera që llogariten si të patjetërsueshme në Tetovë, kushtojnë me mijëra euro të cilët detyrohet të paguaj familja e dhëndrit.

Në bazë të një analize disa mujore ka konstatur që një nuse tetovare për t’i bërë përgatitjet e dasmës harxhon mesatarisht mbi 20 mijë euro.

Familjet me buxhet mesatar në Tetovë dëshirojnë që vajzës së tyre që martohet t’i bëjnë dhuratë se paku një palë dimija, një stoli ari ku mund të përfshihet një qafore apo një byzylyk dhe disa fustana.

Por, kjo nuk është e gjitha, shpesh këtyre dhuratave u bashkangjiten edhe mjete të teknikës së bardhë dhe pajisjeve shtëpiake.

Poashtu ka raste kur familja e vajzës vendosin që si dhuratë për martesë t’i dërgojnë vajzës së tyre veturë që llogaritet si një dhuratë mjaft e mirë.
Po të kalkulojmë të gjithë këto harxhime duke mos marrë parasyshë veturën meqë është dhuratë më e rallë, familja e nuses harxhon diku rreth 5000 euro për të kompletuar dhuratat për vajzën e tyre.
Megjithëse të gjithë këto harxhime janë të mëdha ato përsëei nuk i afrohen shumës së harxhimeve që bëhen nga ana e dhëndrit.
Po e filloj nga dhoma e gjumit e cila kushton prej 1000 euro por edhe më shumë, varësisht nga salloni i mobiljeve ku e blejnë, nga materiali më të cilin është punuar dhe sigurisht nga modeli që ka.

Baby Boo