Për muajt shkurt dhe mars, 181 punëdhënës nuk kanë paguar pagat për 753 të punësuar

Deri më 31 maj të vitit 2021, gjithsej 181 punëdhënës të cilët morën mbështetje financiare nga shteti për muajt shkurt dhe mars nuk u dhanë pagë punëtorëve të tyre. Prej tyre, 157 nuk ua paguanin pagën për një muaj, ndërsa 24 për të dy muajt.
Siç kumtoi sot drejtoresha e Drejtorisë së të Ardhurave Publike Sanja Llukarevska, 753 paga mujore nuk janë paguar, ndërsa ndihma financiare e aprovuar por e papaguar është gjithsej 12.071.908 denarë ose 2.738.715 denarë për shkurtin dhe 9.333.193 denarë për marsin.

Baby Boo

Këta punëdhënës janë nga veprimtaritë, nga përgatitja e vakteve dhe shërbimi i ushqimit, 61, nga aktiviteti i tregtisë me pakicë, 33, nga aktiviteti i transportit tokësor, 24, por ka edhe nga aktivitete të specializuara të ndërtimtarisë, tregtisë me shumicë dhe pakicë të automjeteve motorike dhe motoçikletave, aktivitete ligjore dhe kontabël.
“Gjithsej 181 punëdhënës abuzuan me ndihmën shtetërore dhe u heqën të drejtën 753 punonjësve. Shumica e punëdhënësve që nuk kanë paguar pagat e tyre janë nga Shkupi, 71, pastaj nga Tetova 53 dhe 27 janë nga Manastiri”, tha Llukarevska.

Ajo thekson se punëdhënësve të cilët nuk kanë paguar rroga, por kanë marrë ndihmë financiare tashmë u janë dhënë vërejtje, dhe pas skadimit të periudhës së qortimit, fillon procedura për mbledhjen e detyruar të borxhit.
Llukarevska gjithashtu tha se vijojnë kontrollet e punonjësve që shkelën ligjin.
Pagimi i detyruar, informon drejtori, është kryer me punëdhënës të cilët nuk kanë paguar pagat për periudhat prill, maj dhe qershor, si dhe tetor, nëntor dhe dhjetor.
Shuma më e lartë e mbështetjes financiare është 21.776 denarë në muaj për punonjës.


Restorant Lumare