Për Komisionin Evropian, Maqedonia ende mbetet IRJM

Zëdhënësja e Komisionit Evropian, Maja Kocijançiq, saktësoi se derisa nuk zbatohet plotësisht marrëveshja e arritur mes Greqisë dhe Maqedonisë për çështjen e emrit, Bashkimi Evropian do të vazhdojë ta quajë vendin sipas emrit të përkohshëm.

“Marrëveshja është arritur, por mbeten disa hapa të cilat duhet të ndërmerren për t’u kompletuar, për përdorim zyrtar do të vazhdojmë ta quajmë Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë, siç është rasti në komunikatat tona deri më tani”, tha Kocijançiq.

Baby Boo