Për 2 javë, 80 mjek nga Tetova kanë shkuar të punojnë jashtë vendit

Shifra alarmante të mjekëve dhe personelit tjetër mjekësor shqiptar, të cilët po lëshojnë vendin për të shkuar në vende tjera për punë, shkruan Fakte. Vetëm në dy javët e fundit, 80 mjekë nga Tetova dhe rrethina e saj kanë marrë vërtetim për punësim jashtë vendit.

Baby Boo

Nuk ikin vetëm të rinj, por edhe mjekë me përvojë 20 vjeçare”– thotë për 24.mk Ylber Besimi, nënkryetarë i Odës së mjekëve në Maqedoni. Nga kjo Odë thonë se mungesa e personelit mjekësor dhe mjekëve në vend tanimë po vêrehet, ndërsa në të ardhmen ky do të jetë një problem serioz.

Restorant Lumare