PCR testi negativ u bë kusht për udhëtim në vendet në mbarë rajonin, me përjashtim të Shqipërisë dhe Turqisë


Kushti nuk vlen për tranzit nëpër vendet gjatë hyrjes në vendkalimin kufitar për komunikacion ajror, si dhe në vendkalimin tokësor por nevojitet të nënshkruhet deklaratë për tranzit dhe të lëshohet vendi në afat prej tre orëve.

Serbia këtë kusht e vendos prej dje, për të gjithë qytetarët e Maqedonisë së Veriut Kroacisë Bullgarisë dhe Rumanisë Mali i Zi sërish e heq ndalesën për hyrje në vend por me siguri me PCR test negativ. Njëherit sipas vendimit të Shtabit të krizave të Serbisë të sjellur mbrëmë për hyrje në vend të shtetasve nga Maqedonia e Veriut Kroacia Bullgaria dhe Rumania duhet të kenë PCR test negativ i cili nuk do të jetë më i vjetër se 48 orë me ç’rast restriksionet nuk do të vlejnë për qytetarët e Malit të Zi. Ai vendim do të vlenë pren 15 gusht dhe nuk do të vlejë për shtetasit serbë të cilët vijnë nga territori i atyre vendeve deklaroi epidemiologia Daria Kisiç Tepavçeviq pas mbledhjes së Shtabit të Krizës.