Pas vapës ekstreme, shiu ‘freskon’ pelegrinët myslimanë që po i kalojnë ditët e fundit të Haxhit


Reshjet e shiut mbi Mekë të hënën “freskuan” pelegrinët myslimanë, të cilët shfrytëzuan orët e hershme të mëngjesit për të kryer ditën e dytë të hedhjes simbolike të gurëve.

Ndryshe, ditët e fundit të Haxhit përkojnë me myslimanët në mbarë botën që festojnë festën e Kurban Bajramit.

Dhe goditja me gurë ndodh në Mina, një fushë e shkretë jashtë qytetit të Mekës në Arabinë Saudite.

Një goditje e tretë me gurë është planifikuar të martën, përpara Tavafit të Lamtumirës, ose rreth Qabes në Mekë.

Haxhi është një nga pesë shtyllat e Islamit. Të gjithë myslimanëve u kërkohet të bëjnë Haxhin pesëditor të paktën një herë në jetën e tyre nëse janë të aftë fizikisht dhe financiarisht për ta bërë këtë.