Parvanov kërkon që Bullgaria të kërkon pranimin e Maqedonisë me emrin e saj kushtetues


Në intervistë për televizionin bullgar “BNT”, ish-kryetari bullgar, Georgi Parvanov vlerëson se “shtyrja” e marrëveshjes në Kuvend, që kur referendumi nuk e ka marr censusin e duhur, nuk do të rezulton me qetësimin dhe arritjen e konsensusin kombëtar, po të forcon kontradiktat, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Parvanov komentoi se iniciativa për ndryshimin e emrit të Maqedonisë nuk do të ketë sukses dhe se Bullgaria do të duhet të vendoset si faktor për tejkalimin e krizës dhe në me marrëveshje me palën e Maqedonisë të kërkon që Maqedonia të pranohet në organizatat ndërkombëtare me emrin e saj kushtetues.

Parvanov tha se qytetarëve nuk iu ka pëlqyer ideja për emrin e ri

Ai gjithashtu theksoi se Maqedonia nuk është stabile, ndërsa janë të kontrolluar.

Baby Boo