Parashikimi i biolog Et’hem Rukës: Ankthi koronar shqiptar, edhe dy javë

Ish-deputeti socialist Et’hem Ruka, një prej ish-figurave të së majtës ndër vite, i njohur dhe si biolog, ofroi arsyetimin e tij mbi ecurinë e Corona-s në Shqipëri, duke parashikuar, gjithnjë sipas treguesve, se për dy javë do kemi një situatë të normalizuar sa i përket infektimeve.

Baby Boo

“Si ka evoluar numri i te infektuarve dhe i të shëruarve me sars cov-2, i shprehur ne % nga 9 mars deri me 14 prill 2020. Siç shihet % e te sëmurëve nga virus me kurore (kolonat ngjyre blu) ka ardhur gradualisht duke rënë ndërsa ajo e të shëruarve (kolonët me ngjyrë tëe kuqe) gradualisht duke u rritur.