Papa ofron shpresë në mesazhin e Pashkëve: Mos keni frikë nga koronavirusi

Papa Françesku i ka nxitur njerëzit të “mos frikësohen’’, dhe u përqëndrua në një “mesazh shprese”, pasi ai drejtoi një meshë të Pashkëve, në një Bazilikë të zbrazët të Shën Pjetrit, në mes të pandemisë koronavirusit.

Baby Boo

Vigjilja e së Shtunës, e cila zhvillohet normalisht në një kishë të mbushur me rreth 10,000 njerëz, ishte e mbyllur për publikun dhe morën pjesë vetëm rreth dy duzina, përfshirë disa serverë altarësh dhe një kor më të vogël se zakonisht.

Për shkak të shpërthimit të koronavirusit, janë eleminuar disa tipare tradicionale, siç janë pagëzimi i të kthyerve të rritur dhe një procesion i gjatë deri në rreshtin kryesor të kishës më të madhe të krishterimit.

“Gjatë këtyre javëve, ne kemi vazhduar të përsërisim, ‘Të gjithë do të jenë mirë’, duke u ngjitur në bukurinë e njerëzimit tonë dhe duke lejuar që fjalët e inkurajimit të ngrihen nga zemrat tona. Por, ndërsa ditët kalojnë dhe frika rritet, madje edhe shpresa më e guximshme mund të shpërndahet.

“Le të mos i dorëzohemi dorëheqjes … Ne mund dhe duhet të shpresojmë,” shtoi Françesku në vigjilj.

Papa Françesku gjithashtu do të thyejë me traditë shekullore dhe do të mbështesë masën e së Dielës së Pashkëve për të lejuar 1.3 miliardë katolikë të botës të festojnë festivalin e tyre të shenjtë nën një mbyllje të koronavirusit.

Françesku do ta lexojë mesazhin në një aparat fotografik nga izolimi i bibliotekës së tij private dhe 83-vjeçari argjentinas ka pranuar se e gjithë përvoja e bën atë të ndjehet i “mbyllur në kafaz.’’

Masa e tij e së Dielës së Pashkëve dhe bekimi “Urbi et Orbi” tërhoqën 70,000 adhurues në Sheshin e Shën Pjetrit vitin e kaluar.

Hyrja e Vatikanit qëndron e mbyllur nga policia e armatosur, pasi numri i vdekjeve në Itali ka arritur në 19468 me më shumë se 152,000 raste të konfirmuara.

Vetë Françesku raportohet se është testuar dy herë për COVID-19.