Papa largohet nga Vatikani pas 1 muaj: Mund të goditemi nga një virus edhe më i keq

Papa Françesku bëri thirrje këtë të Dielë për një vizion gjithëpërfshirës të botës pas krizës Covid-19, duke thënë se lëvizja pa solidaritet global ose duke përjashtuar sektorët e shoqërisë nga rimëkëmbja do të rezultojë në “një virus edhe më të keq”.

Baby Boo

Papa u largua nga Vatikani për herë të parë në më shumë se një muaj për të mbajtur meshën në një kishë pothuajse të zbrazët disa blloqe larg për të shënuar të Dielën e Mëshirës Hyjnore.

Papa Françesku tha se rimëkëmbja nuk mund të linte askënd pas dhe se tani ishte koha për të shëruar padrejtësitë në të gjithë botën, sepse ajo minonte shëndetin e gjithë familjes njerëzore.

“Tani, ndërsa ne mezi presim një shërim të ngadaltë dhe të ashpër nga pandemia, ekziston rreziku që të harrojmë ata që kanë mbetur. Rreziku është që ne mund të goditemi nga një virus edhe më i keq, ai i indiferencës”, tha Papa Françesku.