Panairi i Librit në Shkup me 15.000 vizitorë në kushte pandemike

Panairi i librit për herë të dytë u realizua me sukses në hapësirën e hapur në kompleksin e “A1 Arena – SP Boris Trajkovski. Shtëpitë botuese të pranishme në panairin e këtij viti të librit shprehën kënaqësinë me paraqitjen konceptuale, vazhdimësinë e panairit dhe kushtet e sigurta për mirëmbajtjen e tij të qetë.

Interesi për të lexuar të gjitha llojet e letërsisë po rritet vazhdimisht vitet e fundit, gjë që tregohet nga numri i vizitorëve, i cili në këto kushte pandemike arriti në 15.000.
Mbi 60 ekspozues u prezantuan në panair, promovime të shumta të botimeve dhe autorëve të rinj u organizuan në Qendrën Promovuese dhe në stendat e botuesve.

Baby Boo

Gjatë panairit të librit, u ndanë çmimet nga Shoqata e Botuesve të Maqedonisë (SHBM), si dhe çmimet nga Shoqata e Botuesve dhe Librashitësve të Maqedonisë.
Një motiv shtesë për organizimin e një ngjarjeje të tillë është fakti që autorët vendas dalin në pah, dhe fakti që popullsia e re këtë vit zë një pjesë të konsiderueshme të numrit të përgjithshëm të vizitorëve në panair.