Pamjet e pabesueshme të fisit kanibal/ Pijnë nga kafkat e të vdekurve t’u lidhur me Zotat


Disa pamje të rralla vijën së fundmi nga një fis që jeton mes varrezave dhe përdor trupat e të vdekurve si tempuj.

Aghori janë një nga kultet më të frikshëm dhe më intrigues në Indi, anëtarët e të cilëve njihen për kërkimin e pamëshirshëm drejt ‘ndriçimit shpirtëror’.

Fotografi Jan Skwara, nga Pruszkow, Poloni, po udhëtonte në Varanasi, Indi, kur hasi në fisin Aghori dhe dokumentoi ekzistencën e tyre të mistershme.

Një nga imazhet e tij të tmerrshme tregon një burrë me kokën e hedhur prapa dhe duart e ngritura, teksa pi një lëng nga goja e një kafke të vërtetë njerëzore.

Në një tjetër foto shihet një anëtar i fisit i ulur me një kafkë të kuqe të vendosur sipër kokës, teksa fytyrën e ka të mbuluar me një pluhur të bardhë të çuditshëm.

Gjatë adhurimit të zotit të tyre Hindu, Shiva, fisi Aghori bën praktika që bien në kundershtim me Hinduismin tradicional.

Aghori-t besojnë të aseticizmi, stili i jetesës që i mohon vetes të gjitha kënaqësitë në këmbim të ndjekjes qëllimeve shpirtërore dhe lidhjes sa më të afërt me hyjnitë.

Kulti adhuron zotin Bhairava, një version i atij Shiva por i lidhur me shumë me nocionin e vdekjes.

Aghori-t e realizojnë adhurimin e tyre vetëm me anë të meditimit dhe kombinimit të stimulantëve si alkooli dhe marijuana, për të arritur përqendrimin maksimal.

Ndërsa akoma më e mistershme është praktika e tyre ‘sadhus’ e njohur për ritualet post-mortem, ku përfshihet dhe kanibalizmi.

Aghori-t jetojnë pranë krematoriumeve të Indisë, ku thuhet se jetojnë dhe zotët Shiva dhe perëndesha Kali Ma, si dhe ushqehen me atë që hedhin të tjerët.

Aghori-t besohet se konsumojnë trupa të vdekurisht njerëzorë, pijnë nga kafkat e tyre dhe gjithashtu vrasin kafshë të gjalla.

Përgjatë viteve praktikat e tyre kanë përfshirë performimin e akteve seksuale në varreza apo dhe përhapjen e hirit njerëzor në trupin e tyre.

Murgjit Aghori përdorin një kombinim të marijuanes, alkoolit dhe meditimit për të arritur një “gjendje të shkëputur e të lartësuar ndërgjegjieje”, e cila supozohet t’i sjellë më pranë Zotit Shiva.

Anëtarët e grupeve Aghori refuzojnë zotërimet materiale dhe shpeshherë ecin të zhveshur.

Aghori thonë se kanë origjinën e tyre në popullsinë puritane indiane të shekullit të 17-të, të udhëhequr nga Baba Kinaram, që besohet se ka jetuar deri në 170 vjet.

FOTO GALERI
1/18

Burrë Aghori me kafkë në duar.
Baby Boo