Osmani do të takohet me shefin e diplomacisë shqiptare Gent Cakaj


Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani sot do të ketë takim bilateral me ministrin e autorizuar për Evropë dhe Punë të Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Gent Cakaj, i cili do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Siç kumtoi MPJ, tema kryesore të takimit pritet të jenë bashkëpunimi midis Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në realizimin e qëllimeve strategjike për anëtarësim në Bashkimin Evropian, gjendja me marrëdhëniet bilaterale dhe mundësitë për bashkëpunimin e mëtejmë dhe zhvillimi i tyre, bashkëpunimi në NATO, gjendjet me krizën globale aktuale shëndetësore dhe çështje të tjera me interes të përbashkët dhe të rëndësishme për rajonin tonë.
Gjatë vizitës zyrtare, ministri Cakaj do të pritet edh nga kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, nga kryetari i Qeverisë Zoran Zaev dhe nga përfaqësues të tjerë të lartë të shtetit.

Baby Boo