OBSH: Solidaritet më të madh për vaksinat

Shpërndarja e padrejtë e vaksinave COVID-19 nëpër botë po bëhet çdo ditë e më groteske, deklaroi kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Ghebreyesus Adhanom, duke ripërtërirë thirrjet për solidaritet më të madh.

Baby Boo

“Hendeku midis numrit të vaksinave të dhëna në vendet e pasura dhe numrit të vaksinave të dhëna përmes COVAX po rritet çdo ditë dhe po bëhet grotesk çdo ditë”, shtoi Ghebreyesus.
“Vendet që tani po vaksinojnë njerëz të rinj, të shëndetshëm me rre*zik të ulët të sëmundjes po e bëjnë këtë me koston e jetës së punonjësve të kujdesit shëndetësor, të moshuarve dhe grupeve të tjerë në rre*zik në vendet e tjera”, shtoi ai.

“Vendet më të varfra në botë po pyesin nëse vendet e pasura me të vërtetë nënkuptojnë atë që thonë kur flasin për solidaritet”, shtoi kreu i OBSH.
Rreth 448 milion doza të vaksinave COVID-19 janë administruar në të gjithë botën deri tani.
SHBA, BM dhe BE së bashku kanë mbi 206 milionë doza.