OBSH: Nuk duhet të relaksohemi në luftën kundër coronavirusit


Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH) sot u bëri thirrje shteteve të vazhdojnë përpjekjet për të luftuar pandeminë globale COVID-19, e cila ka infektuar më shumë se 7 milionë njerëz dhe ende nuk ka arritur kulmin në Amerikën Qendrore.

“Më shumë se gjashtë muaj nga fillimi i pandemisë, nuk është ende koha për asnjë vend që të relaksohet”, tha drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus në një konferencë online në internet.

Sipas Spitalit Universitar Johns Hopkins, 7.062.464 njerëz u infektuan dhe 403.921 vdiqën deri sot.

Drejtori i OBSH-së për situata emergjente Mike Ryan tha se numri i të infektuarve në Amerikën Qendrore vazhdon të rritet.

“Unë mendoj se kjo është një kohë e shqetësimit të madh”, tha ai, duke u kërkuar qeverive në rajon të veprojnë fuqishëm, me ndihmën ndërkombëtare.

Ndërsa epidemiologia e OBSH-së, Maria van Kerkhove, u tha gazetarëve se një “qasje gjithëpërfshirëse” është e nevojshme në Amerikën e Jugut.

“Tani është e nevojshme të përqendrohemi në parandalimin e valës së dytë të coronavirusit. Kjo është shumë larg”, tha Van Kerkhove.

SHBA prin me numrin më të madh të të infektuarve në botë -1.950.023 dhe 110.689 vdekje.

Në vendin e dytë për sa i përket vdekjeve është Mbretëria e Bashkuar me 40.680 viktima dhe 288.827 të infektuar.

Në vendin e dytë në numrin e të infektuarve tani është Brazili me 691.758 konfirmuar dhe 36.455 vdekje. Në vendin e tretë sa i përket numrit të infektuar është Rusia me 476.043 dhe 5.963 vdekje.

Baby Boo