OBRM-PDUKM-ja kërkon dorëheqjen e Filipçes


Reagon OBRM-PDUKM-ja ndaj konferencës për shtyp të Venko Filipçes duke thënë se është e turpshme të shihet se si LSDM-ja dhe ministri Venko Filipçe përpiqen ta arsyetojnë skandalin milionësh në shëndetësi. Zbehjet e sotme dhe manipulimet e Filipçes nuk mund ta ndihmojnë të ik nga përgjegjësia e vjedhjes në shëndetësi.

“Askush nuk i beson Filipçes se nuk ka qenë në dijen për të vetmen firmë që ka marr pjesë në tender, as pak të bind ndonjërin se nuk ka ditur se ajo është formuar 4 muaj para se ai t’i jep 35 milionë euro. Ministri Venko Fiplipçe duhet menjëherë të hiqet nga funksioni i tij dhe të lejoj hetim të pavarur rreth skandalit me çka 35 milionë euro, para të qytetarëve duhet të mbarojnë në firmë e formuar para katër muajve dhe me të cilën udhëheqin persona të ri”, thonë nga OBRM-PDUKM-ja

Nga partia kërkojnë nga Prokuroria Publike që nesër të fillojë me hetimin dhe të kontrollojë të gjitha dyshimet për., siç thonë ata, skandalin më të madh në shëndetësinë e Maqedonisë.

“Qytetarët presin përgjigje pse në dokumentacionin tenderik thuhet emri i prodhuesit të aparateve dhe reagentëve të cilat furnizohen? Pse ndalohet furnizim nga ndonjë prodhues tjetër dhe se a ka dalë dikush dhe ka shfrytëzuar në këtë situata dhe sa është ajo që të vendoset për këtë investim ? Pse askush nuk ka konkurruar përveç firmës e cila është formuar para 4 muajve, pikërisht në kohën e dialogut teknik? A është e rastësishme që firma është e regjistruar në të njëjtën adresë si në zyrën e Filip Medarski, avokat i Kryeministrit Zoran Zaev? A ka pasur kanosje dhe ndaj cilave kompani që gjatë kohë janë në biznes? Cila është përvoja biznesore dy personave të qëndrojnë pas, respektivisht për biznesin e parë më serioz të cilën e kanë gjatë jetës së tyre dhe vlen për 35 milionë euro?”, pyet OBRM-PDUKM-ja.