Nuk do të shpallet gjendje e kr*izës për shkak të zj*arreve


Në mbledhjen e mëngjesit të grupit për vlerësim njëzëri është vlerësuar se nuk ka nevojë për shpalljen e gjendjes së kr*izës në shtet për shkak të zj*arreve që shpërthyen dje.

“Pas një debati të gjatë dhe pas shqyrtimit të gjendjes aktuale me zj*arret, njëzëri vendosëm se nuk ka nevojë për shpalljen e gjendjes së kr*izës, por do të jemi në kryesim të vazhdueshëm dhe nëse puna shkon drejt të keqes, në shpejtësi do të mbajmë seancë në të cilën do të kërkojmë që shpallet gjendje e kr*izës në një pjesë të territorit të shtetit, aty ku është kapluar nga zj*arri”, tha drejtori i Qendrës për Menaxhim me Kr*iza, Stojançe Angellov në paraqitjen para mediave që u mbajt sot.

Këtë e vendim, siç sqaroi ai, e kanë sjellë për disa arsye. E para – për shkak se presidenti Stevo Pendarovski gjatë ditës së djeshme ka dhënë urdhër për përdorim të Ar*matës. Njëashtë, janë hapur edhe kanalet për ndihmë ndërkombëtare. Pas Serbisë, Bullgarisë dhe Sllovenisë, ndihmë ka ofruar edhe Greqia.