Norvegjia do të realizon projektin më të madh në botë: Autostradën me vlerë 43 mld dollarë

Nëse doni të kaloni në këtë pjesë të Norvegjisë që lidh jugun me veriun ju duhet të udhëtoni me një gjatësi deri 1100 kilometra, të cilat do t’ju marrin rreth 21 orë.

Prandaj, qeveria norvegjeze është duke punuar në projektin më të madh të infrastrukturës në historinë e këtij vendi, autostradës E 39. E 39 është nga Kristiansand në jug deri në Tronheim në veri. Rruga kalon nga fjordet, dhe për ta kaluar atë ju duhet të merrni shtatë tragete por më autostrdën e re çdo gjë do të ndryshojë. Është vlerësuar se projekti do të kushtojë me një shumë të pabesueshme 43 miliardë dollarë.

Baby Boo