Një përgjigje nga Tetova për Arbana Xharrën?!


Mustafë Tahiri/

Zonja A.Xharra ( spo ta shkruaj emrin se turpërohem nga Arbëria) përsëri kishe vjell vrer për Shqiptarët që jetojn në Republikën e Maqedonisë Veriore . Kjo pjesë e Shqipëtarëve që jetojnë në RM mendoj se pak me shum se ti/ju kanë një vetëdije stabile kulturore dhe mjaft parimore mes Kombit dhe Fesë.

Këtu shum më mirr dhe paster kuptohen fjalët: Flamur,Gjuhë,Gjak, Dok e Zakon,Zurle, Tupan,Qifteli po edhe fjala Zot,Turk,Arab,Mik e Armik. Zonja A.Xhara ,ju jeni vet kthetra e deshqiptarizimit , ju dhe soji i juaj jeni “Kali i Trojës” ku me cdo kusht 1.816 milion Shqiptarë të Kosovës doni ti deshqiptarizoni dhe ti shëndroni në Kosovarë, me flamur 6 yllsh , himn Instromental (spe njoh se ma cnderon himnin e bukur të Flamurit të Asdrenit ) dhe gjuhë Kosovarçe (dialekt i vecant sipas jush).Jo moj Jo.

Ju krenoheni se shkrimet e tilla te ndryta dhe jo të vërteta i prezantoni në gazeta prestigjoze Amerikane e Europiane.Ju doni na te dukemi te till, po sjemi. Krimin më të madh Shqipëtarve ua bejn soji juaj , ku qellimi juaj dhe atyre përkrahsive qellimkeq të “Ekstremizmit Fetar” është i njejt, besa po mendoj se edhe burrimi është i njejt.

Sa i përket rëndësise së fesë Islame tek Shqiptaret në RM duket qartë dhe mund ta vertetni shum lehtë pa ndonjë hulumtim të madh shkencor, shihni bashkombasit tanë të fesë Kristiane u Sllavizun dhe sot mvin mirr qe e pranojnë atë dhe që pretendojnë të rikthehen në rënjët e tyre. Bashkombasit Ortodoks te Himarës cdo dit po Greqizohen. Ku jan Shqiptarët në Greqi.A flasin Shqip ?! , po Shqipëtarët në Bullgari ?! po Shqipetaret ne Serbi ?! (dallimi madh ).

Rrespekt për Arbëreshët në Itali(mos bartsh emrin e tyre) ruajten kombin karshi fesë viza vi si na Shqiptarët e RM . Ju dhe sorta juaj fryni “gajdes sllave”, fryni fryni se vetëm at dini të bëni,vjell-vjell se dicka ngelet dhe korbi këndon mirpo squhet BILBIL. Hstoria u ka njohur gjithmon aty ku e keni vendin , ne llumin e shoqërisë, njejt i ka njohur ata para jush,njejt doti njoh ata pas jush.

Kishim 1 vlerë te madhe qe e njeh gjith bota ajo isht #Toleranca Ndërfetare, mirpo them e kishim se nuk e kemi më; e gjitha falë sojit tuaj të flliqt qe bëtë copash kët Popull të Shenjtë. Un besoj ne Zot, besoj ne Shqiptarinë e Shqipërinë time; Tokë që Zoti e krijoj për Shqiptarët, ta gëzojn dhe të rojnë sa ka djell e mot. TË NA RROJ SHQIPËRIA ! TË ROJN SHQIËTARËT ! Rofshi edhe ju qe therr në sy ju është bë realiteti historik i jonë. Këta jemi ndryshe sbehemi.