Një nga drogat më të rrezikshme në botë prodhohet në fshatin Gërçec të Sarajit, policia arrestoi një person

Sektori për shkatërrimin e kriminalitetit serioz dhe të organizuar- Njësiti për tregti të ndaluar me drogë deri te Prokuroria Publike Shkup, ka dorëzuar padi penale kundër B.M (36) nga fshati Gërçec, komuna e Sarajit, rrethi i Shkupit dhe për O.K (58) nga Republika Çeke për ekzismin e dyshimeve se personat kanë kryer veprën penale “prodhim të ndaluar dhe lëshim në përdorim të drogave narkotike, psikotope dhe perkusore”, njofton Portalb.mk.

Sipas të dhënave të policisë, me datë 3 prill, në bazë të urdhrit të gjykatës, punonjësit e policisë kontrolluan shtëpinë e B.M. në fshatin Gërçec por i njëjti nuk ka qenë në shtëpi. Gjatë bastisjes policore, u gjetën disa lloje të kimikateve të cilat janë ruajtur në shishe dhe tuba dhe kanistra, të cilat policia i konfiskoi për ekspertizë, njofton Portalb.mk.
Ekspertiza ka treguar se bëhet fjalë për substanca të drogave sintetike me bazë Metamfetaminën.

Baby Boo

Gjatë muajit mars, B.M. dhe O.K. kanë instaluar mjetet në shtëpinë e B.M në fshat dhe së bashku kanë filluar procesin e prodhimit të drogës sintetike.

O.K. gjendet në paraburgim 30 ditor ndërsa B.M. është në ikje dhe policia e kërkon, njofton Portalb.mk.