Një lajm i keq për shqiptarët që shpresojnë… Kanadaja mbyll lotarinë e bashkimit familjar të emigrantëve

Kanadaja njoftoi dje se do t’i japë fund sistemit të lotarisë për prindërit apo gjyshërit e huaj që aspirojnë ribashkimin me fëmijët e tyre që kanë imigruar në këtë shtet, duke iu rikthyer politikës së mëparshme kush vjen i pari, i shërbehet i pari.

Baby Boo

Otawa ndryshoi funksionimin e ribashkimit familiar në fund të vitit 2017, në favor të një sistemi të përzgjedhjes me short i përshkruar nga shumë imigrantë si ”mizor”dhe ”pa zemër”, njofton Atsh.

Qeveria e Justin Trudeau sqaroi në atë periudhë se, kjo reformë duhej ta bënte përzgjedhjen më ”transparente”.

Rreth 95 000 dosje të prindërve apo gjyshërve që dëshirojnë të vendosen në Kanada, përkrah fëmijëve të tyre, u regjistruan on line në fund të 2017 për një përzgjedhje me short me vetëm 10 000 vende për t’u pranuar.