Kështu u fal namazi i Fitër Bajramit në Meke


Për shkak të Pandemisë së koronavirusit, muaji i Ramazanit ishte ndryshe këtë vit. Për rrjedhojë i tillë ishte edhe Fitër Bajrami, festa më e rëndësishme e besimtarëve myslimanë, pas një muaj agjërim.

Në shumë vende të botës nuk u lejua falja e Namazit në xhami. Kështu xhamia e Madhe e Arabisë Saudite në Mekë ishte pothuajse e zbrazët gjatë faljes vjetore, pasi autoritetet ndaluan tubimet publike si një masë parandaluese ndaj përhapjes së koronavirusit.

Një numër i vogël i besimtarëve morën pjesë në falje për të shënuar festën e Fitër Bajramit, çka shënon edhe fundin e muajit të shenjtë të Ramazanit.

Zyrtarët Sauditë të premten bënë me dije se xhamitë do të mbeten të mbyllura dhe iu kërkuan myslimanëve që faljen ta kryejnë në shtëpi.

Baby Boo