Nikollovski: ““Ballkani i Hapur” ka disa pikëpyetje”


Kryetari i Këshillit Nacional për Eurointegrime, Aleksandar Nikollovski i cili po ashtu është edhe nënkryetar i OBRM-PDUKM-së, gjatë debatit të sotëm në Kuvend theksoi se po keqpërdoret procesit i aderimit të vendit në BE nga qeveria.

“Ai proces keqpërdoret vazhdimisht me qëllim që disa struktura të caktuara politike të mbesin në pushtet, por edhe të hapen procese të reja si “Ballkani i Hapur” që përmbajnë shumë pikëpyetje e që s’ka përgjigje dhe kanë të bëjnë me të ardhmen e shtetit dhe rajonit”, u shpreh Nikollovski.

Në lidhje me kontestin me Bullgarinë, Nikollovski theksoi se ka përshtypje se nuk presion më të madh ndaj Bullgarisë. Sipas tij, ka vetëm presin deklarativ.
“Mund të pajtohem me Dimitrovin se çdo zgjidhje me Bullgarinë duhet të kalojë në Kuvendin e Maqedonisë”, tha Nikollovski.

Baby Boo