Nga sot mund të bëheni me makinë të re, veturat në Gjermani më lirë se kurrë

Në Gjermani ka rënë dukshëm çmimi i veturave Diesel, kjo pasi shteti ka vendosur që nga vjeshta që të mos lejojë. Këto vetura për shkak të emetimit të madh të gazrave gjë që ndikon në ndotjen e ambientit.

Baby Boo

Blerësit më të mëdhenj janë serbët e kroatët, por që muajt e fundit është rritur edhe numri i blerjeve nga Kosova. Gjermania është duke eksportuar shumë makina në tregjet e Evropës Lindore dhe Juglindore.
Në Gjermani, vlerësohet se ka rreth 10 milionë vetura me naftë. Ndalimi i qarkullimit të veturave me naftë, bërë për të luftuar ndotjen e ajrit, në një vendim të përkohshëm, që pritet të shkundë industrinë e automobilave.