Nga 151 të vdekur në Maqedoninë e Veriut, 76% kanë pasur sëmundje tjetër përpos Kovid-19


Të dhënat e Institutit për Shëndet Publik tregojnë se nga 151 raste të vdekjes të regjistruar nga Kovid-19, tek 115, ose 76,2 për qind kanë pasur edhe sëmundje tjera.

Koronavirusi është më vdekjeprurës tek pacientët më të moshuar.

“Nga rastet e vdekjes të regjistruar, pjesa më e madhe janë të moshës mbi 60 vjeçare. Janë regjistruar 102 raste të vdekjes tek personat të gjinisë mashkullore dhe 49 tek personat e gjinisë femërore”, thuhet në Raportin.
Nëntë nga të sëmurit kanë humbur jetën në shtëpi, ndërsa të tjerët në spital.

Baby Boo