Nga 1 shkurti do të rikthehet transporti publik në Kumanovë

Nga 1 shkurti në pjesën më të madhe do të rifillojë transporti publik në Kumanovë, tha sot kryetari Maksim Dimitrievski në pyetjen e Tv 21.

Baby Boo

Siç sqaroi kryetari i komunës, për shkak të zgjedhjeve dhe zgjedhjes së përbërjes së re të Këshillit të Komunës së Kumanovës, nuk ka pasur mundësi që të merret vendim për transportin e linjës, kështu që qytetarët kanë mbetur pa të në janar.

“Për shkak të periudhës zgjedhore dhe zgjedhjes së përbërjes së re të Këshillit, nuk kemi mundur të marrim një vendim të ri dhe të japim të njëjtin vendim të Këshillit, mundësinë që të gjitha kompanitë e qytetit të marrin pjesë në procedurën transparente të tenderit. Duke mos dashur të favorizojmë dhe t’i përmbahemi përvojës së vjetër dhe të favorizohen vetëm disa kompani”, tha Dimitrievski.

Për shkak të zgjedhjes së kryesisë së re lokale më 30 tetor, Dimitrievski shtoi se nuk ka pasur një afat kohor për të përfunduar i gjithë procesi ndërsa ai drejtori falje deri te qytetarët.

Në thirrjen publike kanë aplikuar disa kompani, por pas përzgjedhjes së pesë-gjashtë linjave është bërë ankesë nga kompani të caktuara dhe tashmë procedura është në dorën e një komisioni të shkallës së dytë pranë Ministrisë së Transportit. Dimitrievski gjithashtu siguroi se nxënësit nuk do të mbeten pa transport falas, sepse është një procedurë krejtësisht tjetër dhe secila nga shkollat ​​mund të nënshkruajë marrëveshje me transportuesit

Ai tha se pjesa më e madhe e transportit do të vihet në funksion që në fillim dhe shprehu shpresën se procedura e ankimimit do të përfundojë së shpejti

Sipas kushteve të procedurës së tenderit, qytetarët duhet të kenë shërbim më të mirë, sepse transportuesit e rinj duhet të kenë automjete me standard të paktën Euro 4. Konkursi është renditur sipas cilësisë së ofertës, pra më shumë pikë kanë marrë ato transportues që kanë standard më të lartë se minimumi Euro 4, dhe më shumë pikë kanë marrë ata që kanë ofruar më shumë kushte për linjën përkatëse për të cilën kanë aplikuar.