“Nëse ka asocioacion të komunave serb në Kosovë, do të ketë edhe te shqiptarët në Maqedoni”


Këshilltarja e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, Evis Hoxha, beson se nëse faktori ndërkombëtar në kuadër të dialogut për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë insistonte në formimin e bashkësisë së komunave serbe në Kosovë, atëherë kjo do të nxiste kërkesa të ngjashme në mesin e Kosovës. komunitetet e tjera në rajon. Hoxha beson se e para do të goditet Maqedonia, ku komuniteti shqiptar mund të dalë me një kërkesë të ngjashme për bashkim me komunat shqiptare duke publikuar një hartë në të cilën mund të zgjerohet një bashkim i tillë.

Kjo është sipas Lëvizjes së Unitetit harta e asociacionit të komunave me shumicë shqiptare në Maqedoni të Veriut. Kjo hartë bëhet aktuale pas këmbënguljes së Escobarit.

Ai beson se fajin për rritjen e tensioneve në rajon duhet ta mbajnë ata që propozojnë formimin e asociacionit serb në Kosovë.

“Ata që propozojnë një asociacion të tillë duhet të mendojnë për pasojat. Sepse 700 mijë shqiptarë në Maqedoni janë 14 herë më shumë se serbët në Kosovë”, shkruan Hoxha.

Sipas tij, është e mundur që shqiptarët e Maqedonisë të ndjekin shembullin e serbëve duke vendosur barrikada rrugore për të detyruar qeverinë në Shkup të pranojë një asociacion të komunave shqiptare.

Baby Boo