Nëse fitojmë zgjedhjet, do ta shpallim pavarësinë e Sanxhakut


Lista e “Vetëvendosjes”, bartës i së cilës është presidenti aktual i BNV Sulejman Ugljanin, mbajti takimin e parë promovues në Novi Pazar.

Ugljanini theksoi se “boshnjakët janë komb  vjetër në këtë zonë, të cilët ende nuk e marrin statusin e kombësis në Serbi. “Ne jemi një komb dhe ne kemi të drejtën e vetëvendosjes, që do të thotë të përcaktojmë statusin tonë politik, statusin dhe marrëdhëniet me vetë kombet tona”.

Ai i tha publikut se nëse partia e tij fiton zgjedhjet atëher dontë themelojm shtetin e Sanxhakut.

Baby Boo