Nënshkruhet vendim i rëndësishëm nga Ministria e Kulturës


Ministri i ri i kulturës, Asaf Ademi ka nënshkruar një vendim të rëndësishëm për kulturën shqiptare në Maqedoni.

Ademi sot nënshkruajti vendimin me të cilën jepet pëlqim që “Ansambli i këngëve dhe valleve popullore shqiptare” në Maqedoni, të merr statusin e Institucionit kombëtar.

Në këtë mënyrë, kjo sferë e rëndësishme e kulturës shqiptare, e anashkaluar deri tani, po merr trajtën e institucionalizimit dhe vendin e merituar në skenën kulturore shqiptare./GazetaLajm